Diverse

164301_182688001753175_2190288_nNotiuni de Psihologie Canina

„Notiuni de psihologie caninã” – se vrea a fi o hartã chinologicã pentru iubitorii de animale – chinologi, medici veterinari, psihologi, zoologi, dar şi pentru neiubitorii de animale, tocmai pentru a înţelege misterul acestui drum spre lumea fascinantã şi enigmaticã a celor care nu cuvântã.

Psihologia canina o putem încadra la graniţa dintre psihologie , pedagogie si chinologie – ea se foloseştede metodele acestor ştiinte, dar le imprimã un caracter specific acestui domeniu.
Aceastã carte este o provocare şi o alternativă psihorelationalã pentru orice iubitor de animale.
EA îi poate lãsa indiferenţi numai pe cei care acceptã înfrângerea sau nu inţeleg cã pot câştiga o prietenie şi o mulţumire sufleteascã incomensurabilã datoritã câinelui.

 

10550933_882747808413854_4960625642118160684_nProfil psihopedagogic in chinologia SAR

”Profil psihopedagogic in chinologia SAR”, este creionată în 12 capitole, într-un evantai informațional și fotografic special. Acestă carte este un compendiu dedicat tuturor celor care lucrează intr-un segment larg dedicat copiilor și animalelor, celor care sunt implicați direct și indirect atât în activitățile de voluntariat, cât și în activitatea chinologică de cel mai inalt nivel socio-cultural.

Puțini știu că multiple cercetări și descoperiri din domeniul psihologic, medical, etologic au fost realizate și extrase din lumea canină. De aici și până la nivelul socio-cultural de ințelegere și analiză a omului, față de semenii lui și față de câine, nu este decât un pas.
Fie că vă aflați la nivelul terenului de antrenament, fie la nivelul catedrei sau la nivelul cercetării, această carte este utilă tuturor.
Fie că sunteți mame, părinți, formatori, traineri, chinologi, arbitrii, medici veterinari, psihologi, zoologi sau simplii iubitori de animale, in special de câini, citind această carte puteți găsi multe răspunsuri la intrebări pe care unii le consideră interesante, cu o incărcatură de studiu de ani de zile, iar alții le consideră informații uzuale.

 

10672373_882749245080377_7297994800031913392_nExamene și expoziții canine – Capcane și Soluții

”Examene și expoziții canine – Capcane și Soluții” – este cea de a treia carte scrisă de Liviu Ionescu si face parte din tetralogia “Docendo discitur”. Cartea prezintă lumea nevazută și necunoscută a chinologiei, in șapte capitole aparent variate, dar compatibile și interesante.

Autorul nu incearcă să analizeze concret fiecare probă din fiecare specialitate de lucru sau din expozițiile de frumusețe, pentru că riscă să devină o sursă de informare chinotehnică restrictivă, subiectivă, in care cognitivul și euristicul dispar după primele file citite.

El dorește să prezinte un evantai informațional de sfaturi, recomandări, teme de meditație și analiză, exemple, metode de cunoaștere, prin prisma spectrului psihopedagogic, nu a execuției propriu-zise.

 

 

 

1924619_882901638398471_5389234693483167945_n

 Curs: Cautare-Salvare si Psihologie Canina

Cursul ”Căutare-salvare + Psihologie canină” – este prezentat la un nivel de inalt rafinament, bogat in informații despre ultimele descoperiri tehnice.
Manierea prezentării și explicării lui, de către experimentatul autor, te duce la ideea că este un compendiu dedicat tuturor celor care lucrează intr-un segment larg dedicat copiilor și animalelor, celor care sunt implicați direct și indirect atât în activitățile psiho-sociale, cât și în activitatea chinologică la cel mai inalt nivel socio-cultural.
Fie că vă aflați la nivelul terenului de antrenament, fie la nivelul catedrei sau la nivel terapeutic, acest Curs este util tuturor.
La sfirsitul acestui unic training, realizeazi ca ai parcurs o hartã chinologicã și psihopedagogică utilă tuturor – chinologi, medici veterinari, psihologi, zoologi, traineri, chinotehnisti, salvamontisti, salvatori, specialisti ISU, medici umani, dar şi pentru neiubitorii de animale – pentru a înţelege misterul acestui drum spre lumea fascinantã şi enigmaticã a celor care nu cuvântã, precum și rolul câinelui in prijinul societății civile.